HOV logo BANNER

Nederlands

ObamaLattufOp 9 maart 2015 gaf de Amerikaanse president Obama een uitvoeringsbevel waarbij hij een "nationale noodtoestand" afkondigde. Hij zei dat “de situatie in Venezuela” een “ongebruikelijke en buitengewone bedreiging voor de nationale veiligheid en het buitenlands beleid van de Verenigde Staten” vormt. Dit is de meest recente maatregel van de Amerikaanse imperialistische inmenging in de binnenlandse aangelegenheden van een soevereine natie. De campagne, Handen Af van Venezuela, veroordeelt streng deze houding van de VS.

Read more ...

Verklaring van Handen Af van Venezuela in verband met de recente poging tot staatsgreep in Venezuela.

Op donderdag 12 februari kondigden de Venezolaanse autoriteiten de arrestatie aan van zeven officieren van de Venezolaanse luchtmacht die deelnamen aan een complot om via een staatsgreep de democratisch verkozen regering van president Maduro te verwijderen en te vervangen door een "overgangsregering".

Read more ...

Robert-SerraHanden Af van Venezuela is verontwaardigd over de moord op Venezolaans parlementslid voor de PSUV Robert Serra en zijn partner María Herrera. De manier waarop de moord werd uitgevoerd was bijzonder wreed. Robert en María werden vastgebonden, de mond gesnoerd en meer dan 50 keer met een mes gestoken. De minister van Binnenlandse Zaken en Justitie, Rodríguez Torres, zei dat de eerste onderzoeken uitwezen dat het een "opzettelijke, goed geplande en zorgvuldig uitgevoerde moord" was en dat het niet om een “toevallige gebeurtenis” ging. Het was een “macabere opdracht”.

Read more ...

Venezuela blijft lijden onder hoge inflatie en schaarste van vele producten. De sabotage van het land door de oppositie blijft effect hebben. Maatregelen van de regering hebben weinig of geen invloed. Het volk wordt ongeduldig en begint te twijfelen. Hoog tijd dat er een halt toegeroepen wordt aan de destabilisatie vanwege de oppositie. Maar hoe? 

 

Read more ...

 

WAAROM SOLIDAIR ZIJN MET VENEZUELA?

De Bolivariaanse Revolutie verdedigen is een democratisch en inclusief systeem verdedigen dat tot stand kwam door een ver doorgedreven burgerparticipatie en dat hoop geeft aan alle volkeren. De vooruitgang in Venezuela is niet beperkt tot haar grenzen. De Bolivariaanse ervaring is een stimulans voor alle volkeren in Latijns-Amerika en elders, een bewijs dat andere wereld mogelijk is.

Read more ...

Op 5 maart 2014 werd in Brussel Hugo Chávez herdacht. Dit is de gemeenschappelijke verklaring van de solidariteitsorganisaties die meewerkten

Read more ...

Na dagen van gewelddadige oppositiedemonstraties in verschillende Venezolaanse steden, werd 12 februari gekozen als D-dag voor een offensief tegen democratisch verkozen president Maduro om hem van de macht te stoten. In meerdere steden waren er demonstraties van de oppositie, die zonder repressie plaats konden vinden. Er waren ook grotere demonstraties aan de gang van de revolutionaire jongeren die de 200ste verjaardag van de “La Victoria”-slag tijdens de onafhankelijkheidsoorlog vierden.

Read more ...

Op 5 maart 2013 overleed Venezolaans President Hugo Chávez. De progressieven en de linkerzijde over ter wereld waren in diepe rouw, terwijl zijn tegenstanders zich vermaakten. Miljoenen Venezolanen begeleidden hun volksheld naar zijn laatste rustplaats.

Om de herinnering aan ‘El Comandante’ levendig te houden, zullen Handen Af van Venezuela, intal en de ambassade van de Bolivariaanse Republiek Venezuela in België een documentaire vertonen op vrijdag 7 maart, in de studio van de Wollewei, Draaiboomstraat 6,Turnhout. De deuren gaan open om 19u00 en de documentaire start om 19u30.

Read more ...

 

Gisteren (zaterdag 25/01/2014) in Vranckx op Canvas: Britse documentaire over de ontvoeringen in Caracas, hoofdstad van Venezuela (Caracas: Kidnap Cops[i]). Opnieuw bezondigt de VRT zich aan leugens en insinuaties. Het venijn zit deze keer in de Nederlandstalige voice-over en de ondertiteling.

Read more ...

Join / affiliate to the campaign!

Make a donation!

Hands Off Venezuela's financial resources are limited so we rely on our supporters around the world.  Please make a donation of any size towards building the campaign