HOV logo BANNER

Nederlands

Volgens Annelien De Greef van De Standaard alvast wel. Zie haar artikel: “Dictator voor een jaar”[i].

Read more ...

21 november 2013 Hands Off Venezuela
Vertaling: Patrick Hens

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 8 december is de campagne van speculatie, achterhouden van goederen, woekerhandel, prijsverhogingen en sabotage van de economie sterk toegenomen. De Venezolaanse regering van president Maduro heeft aangekondigd dat er een “vertraagde staatsgreep” in gang gezet werd. De inflatie op jaarbasis bedraagt 74% en de schaarsheidsindex staat op een recordcijfer van 22%.

Read more ...

Geschreven door Marxistische Stroming van de PSUV
Vertaling: Patrick Hens

Categorie: redactie

Gepubliceerd: 12 november 2013

In de afgelopen dagen heeft president Maduro terecht de ernst van de economische oorlog tegen de Bolivariaanse revolutie aangeklaagd. Hij wees erop dat de kapitalisten (Fedecámaras, Consecomercio en Venamcham) de schuldigen zijn en hij kondigde een reeks maatregel ter bestrijding aan. Omdat de gebeurtenissen zich zo snel ontwikkelen, hebben we beslist een korte verklaring te publiceren om ons standpunt met betrekking tot de economische oorlog en de aangekondigde maatregelen van president Maduro kenbaar te maken. In de komende dagen zullen we meer diepgaande artikelen publiceren om vanuit marxistisch standpunt de maatregelen en acties te analyseren en te becommentariëren.

Read more ...

De neerslag van de bijdrage van Erik Demeester (Handen Af van Venezuela en Vonk) in het atelier “Latijns-Amerika en Europa” op de Derde Dag van het Socialisme. 

Read more ...

Op zondag 2 juni demonstreerden opposanten van de Venezolaanse regering in Brussel op het Muntplein tegen wat zij de illegale regering van Venezuela noemen. Samen met de regering van de Verenigde Staten is de Venezolaanse oppositie de enige die blijft beweren dat er fraude gepleegd is tijdens de verkiezingen in Venezuela. De rest van de wereld erkende de resultaten.

Read more ...

Op zondag 14 april werd in Venezuela de opvolger van Chávez verkozen. De socialistische kandidaat Maduro (PSUV) won met een klein verschil van oppositiekandidaat Capriles (MUD).Toen 99,12% van de stemmen geteld waren telde Maduro 7.505.378 stemmen (50,66%) en Capriles 7.270.403 (49,07%). De opkomst was 78,71%.

Read more ...

Twee bijeenkomsten in Brussel ter nagedachtenis en ter ere van Hugo Chávez.

Read more ...

Op 5 maart 2013, om 16u25 overleed Venezolaans president Hugo Chávez. Het droevige nieuws werd meegedeeld door vicepresident Maduro.

Read more ...

Op 11 december 2012 moest President Chávez opnieuw geopereerd worden voor kanker. Het bericht kwam als een schok voor de massa’s. Hij had namelijk voor zijn operatie een naam genoemd voor een eventuele opvolger, mocht de operatie fout lopen. Velen zagen het als een politiek testament. Het was duidelijk dat Chávez er zelf niet gerust in was. En nu, bijna een maand later, is duidelijk dat het een zeer delicate ingreep was. Er traden tijdens en na de operatie in Cuba complicaties op. De toestand van de President is nu onder controle, hij is stabiel, maar heeft nog meer tijd nodig om te herstellen.

Read more ...

Join / affiliate to the campaign!

Make a donation!

Hands Off Venezuela's financial resources are limited so we rely on our supporters around the world.  Please make a donation of any size towards building the campaign