HOV logo BANNER

Nederlands

Zondag 25 januari was er in Bolivia een referendum over de nieuwe grondwet en de omvang van het grootgrondbezit. Hier een ooggetuigenverslag door Klaas Tjoelker.

Read more ...

In Venezuela zal de regering een kleine maar belangrijke grondwetsherziening in een referendum voorleggen aan de bevolking: de mogelijkheid voor presidenten om meer dan twee keer te worden verkozen.

Read more ...

(Novum/AP) - Venezuela gaat de Israëlische ambassadeur het land uitzetten. Dat heeft de regering van president Hugo Chavez dinsdag bekendgemaakt.

Read more ...

Een rapport van de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch over de verslechterende mensenrechtensituatie in Venezuela sinds Hugo Chávez er aan de macht kwam, krijgt sterke tegenwind van deskundigen in binnen- en buitenland. Een verslag overgenomen van Mo*.

Read more ...

Op 28 november werd in het wijkcentrum "de Groene Loper" een avond over Latijns-Amerika georganiseerd door de plaatselijke SP-afdeling. Er waren een aantal sprekers uitgenodigd en een deel van de film van Handen Af van Venezuela, No Volveran, werd vertoond.

Read more ...

Drie vakbondsleiders zijn gedood in de nacht van dinsdag 27 november. Een van hen was coördinator van de UNT in Aragua, een andere was de voorzitter van de vakbond bij Pepsi-Cola en de derde was nauw betrokken bij gezondheid- en veiligheidszaken.

Read more ...

Drie jaar na haar eerste brochure ‘Venezuela: de revolutie in kaart gebracht' brengt de Belgische afdeling van de campagne Handen Af van Venezuela een vervolg uit, daarin geholpen door De Algemene Centrale (ABVV) Antwerpen-Waasland.

Read more ...

Chris Den Hond maakte van de tweede nationale solidariteitsdag met Venezuela een videocompilatie met toespraken in Spaans en Frans, die u hier kan bekijken.

Read more ...

De regionale en lokale verkiezingen deze zondag in Venezuela eindigden in een overwinning voor de aanhangers van Chavez in 17 van de 23 staten. Enkele belangrijke staten vielen echter in rechtse handen.

Read more ...

Join / affiliate to the campaign!

Make a donation!

Hands Off Venezuela's financial resources are limited so we rely on our supporters around the world.  Please make a donation of any size towards building the campaign