HOV logo BANNER

Nederlands

Exxon-Mobil kon internationale rechtbanken overtuigen ruim acht miljard euro van de Venezolaanse staatsmaatschappij PDVSA te blokkeren. Venezuela weigert nog olie te leveren aan de multinational

Read more ...

In De Zevende Dag van zondag 10 Feb 2008 werd bericht over de vrijlating van enkele gijzelaars van de Colombiaanse guerrilla-beweging FARC. In het interview dat afgenomen werd van de heer Willy Stevens, ex-ambassadeur van België in Colombia, leverde deze zijn bijdrage aan de beschadigingscampagne die reeds geruime tijd door de Verenigde Staten tegen Chávez gevoerd wordt, hierin stilaan meer en meer gevolgd door een aantal Westeuropese regeringen en gezaghebbende kranten.

Read more ...

Engelstalige video van de Britse omroep BBC gemaakt door Greg Palast, een Amerikaanse journalist die ook artikels schrijft voor de New York Times en de The Observer, en die ondermeer bekend staat voor zijn professionele onderzoeksjournalistiek m.b.t. de betrokkenheid van grote Amerikaanse bedrijven (corporates) en politici in fraude en politieke besluitvorming.

Read more ...

De Venezolaanse president Chávez wordt in de internationale pers steevast als populist afgeschilderd. Maar waar gaat het 'm dan eigenlijk om? En is dat een accurate beschrijving voor wat er zich in Venezuela afspeelt?

Read more ...

De eerste resultaten van het referendum in Venezuela - 88 procent van de stemmen geteld - geven aan dat de ‘neen'-stem met 50,7 procent heeft gewonnen. De ‘ja'-stem haalt 49,3 procent. Chavez heeft de nederlaag erkend. Op zichzelf is dat een antwoord aan diegenen die Hugo Chavez en zijn regering omschrijven als een dictatuur. In een dictatuur verliezen dictators geen verkiezingen!

Read more ...

Om ongeveer 1 uur ‘s nachts, na lang wachten, kondigde de Venezolaanse nationale kiescommissie de resultaten voor het referendum over de grondwetsherziening aan. De voorstellen voor de grondwetswijziging werden afgewezen met een zeer miniem verschil: 4.504.354 stemmen tegen (50,70%) en 4.379.392 stemmen voor (49,29%). Niet lang daarna aanvaardde president Chavez op televisie de resultaten. Hij zei dat de voorgestelde veranderingen het niet gehaald hadden, voorlopig, en dat hij zou blijven strijden voor socialisme.

Read more ...

‘Handen Af van Venezuela’ kreeg een uitnodiging om in Mol te komen spreken en was ook aanwezig met een stand op de grote meeting Che Presente.

Read more ...

De Venezolaanse verkiezingen worden internationaal uitgevochten. Het is een krachtmeting tussen de oude orde, aangevoerd door Bush, en de drang naar rechtvaardigheid, aangevoerd door de Venezolaanse massa's en Hugo Chavez. Op 9 december kan je kennismaken met die Bolivariaanse Revolutie op een grote solidariteitsdag in Brussel.

Read more ...

Op zaterdag 9 december aanstaande organiseren verschillende verenigingen en vakbondsafdelingen een grote solidariteitsdag met de Bolivariaanse revolutie in Venezuela. Hier leest u de oproep die zo breed mogelijk moet verspreid worden.

Read more ...

Join / affiliate to the campaign!

Make a donation!

Hands Off Venezuela's financial resources are limited so we rely on our supporters around the world.  Please make a donation of any size towards building the campaign