HOV logo BANNER

Nederlands

Zeker honderd actievoerders verzamelden voor de VS-ambassade verleden vrijdag.  De onmiddellijke aanleiding was het protest tegen de centrale rol die de VS speelt in de gewelddadige poging voor de omverwerping van de linkse regering in Bolivia.

Read more ...

Tijdens augustus maakten enkele Belgische syndicalisten een intense toer doorheen de vakbondswereld van het nieuwe PDVSA (de genationaliseerde oliemaatschappij) en PEQUIVEN (het genationaliseerde petrochemische bedrijf). Venezolaanse vakbonden hadden De Algemene Centrale Antwerpen-Waasland uitgenodigd voor een bezoek aan hun Bolivariaanse revolutie.

Read more ...

Deze boeiende vraag mocht een vertegenwoordiger van de campagne Handen Af van Venezuela beantwoorden voor een groep van 60 derdewereldactivisten, de schepen van ontwikkelingssamenwerking en de burgemeester van 's Gravenbrakel.

Read more ...

Je moet het maar doen. De Bolivariaanse Kring van Nederland en de campagne Handen Af van Venezuela planden een filmvoorstelling en debat dezelfde avond dat het oranje voetbalelftal met Frankrijk in de clinch ging.

Read more ...

Onmiddellijk na de beslissing van Chavez om het grote staalbedrijf SIDOR te nationaliseren brak het feest los onder de arbeiders. De multinational bestrijdt echter de nationalisatie en manoeuvreert om de beslissing te ondermijnen.

Read more ...

Op woensdagochtend 9 april kondigde vice-president Ramon Carrizales de beslissing van president Chavez aan om het reuzenstaalbedrijf SIDOR te hernationaliseren. Deze beslissing werd genomen toen de multinational Techint weigerde toegevingen te doen aan de vakbonden.

Read more ...

De PSUV (de Verenigde Socialistische Partij van Venezuela) heeft net haar twee maand lang durende congres achter de rug. Het was een moment met een historische draagwijdte. Ongeveer 1800 afgevaardigden die een totaal van 5,6 miljoen leden vertegenwoordigden, verzamelden verschillende weekends na elkaar sinds begin januari. Op hun agenda stond de bespreking van de brandpunten van de Venezolaanse revolutie, namelijk wat voor programma de PSUV nodig heeft, welke methodes er best gebruikt worden en welke ideologie en organisatievormen vereist zijn om de revolutie af te werken en de weg op te gaan van het socialisme.

Read more ...

Zijn de fouten in de media uitschuivers? Of is er iets anders aan de hand? Een onderzoek naar 8 jaar berichtgeving over Chávez en Venezuela in de Vlaamse kwaliteitskranten De Standaard en De Morgen.

Read more ...

De nieuwe docu-film No Volverán werd voor het eerst vertoond in Nederland. De film neemt de kijker mee op reis doorheen de BolivariaanseRrevolutie en de beweging achter Chavez. No Volverán (‘ze zullen niet terugkeren') verwijst daarbij naar de machthebbers van Venezuela. De film, gemaakt door medewerkers van HAV, toont hoe Venezuela een voorbeeld werd voor de sociale strijd. De Venezolanen bouwen namelijk aan een nieuwe samenleving.

Read more ...

Join / affiliate to the campaign!

Make a donation!

Hands Off Venezuela's financial resources are limited so we rely on our supporters around the world.  Please make a donation of any size towards building the campaign