HOV logo BANNER

Nederlands

Het recente verdrag tussen de VS en Colombia ter bestrijding van de drughandel en het terrorisme zorgde voor een nieuwe crisis tussen de pro-imperialistische regering van President Uribe in Colombia en de revolutionaire regeringen van Venezuela en Ecuador. Het is een politieke en diplomatieke aardverschuiving van formaat op het continent.

Read more ...

De tweede Latijns-Amerikaanse bijeenkomst van 'door arbeiders overgenomen bedrijven' bracht eind juni tweehonderd mensen bijeen in de hoofdstad van Venezuela, Caracas. Vertegenwoordigers uit Paraguay, Bolivia, Mexico, Argentinië, Brazilië, Venezuela, Turkije, Irak en Canada debatteerden er van 25 tot 27 juni.

Read more ...

Zo'n 300 mensen namen deel aan de openingssessie van het zesde congres van de CMR. Dit werd gehouden in de grote SIDOR-staalfabriek in de staat Bolivar, die een jaar geleden genationaliseerd werd door president Chávez.

Read more ...

Op 5 mei werd Argenis Vazquez, de algemeen secretaris van de vakbond bij Toyota, vermoord. De bedrijven onder arbeiderscontrole worden ook steeds meer geviseerd. Daarom doen wij een oproep om brieven te sturen naar president Chavez.

Read more ...

Verleden week kondigde Chavez tijdens een live-uitzending van het ministerieel kabinet de nationalisatie aan van de Amerikaanse voedingsmultinational Cargil. Dit bedrijf weigert koppig rijst te produceren tegen de door de regering vastgestelde prijs.

Read more ...

Het bericht van de Nationale Kiesraad laat geen twijfel bestaan. Het grondwettelijk amendement waarmee het volk zoveel keer als het wil elke politieke mandataris democratisch kan verkiezen, is nagenoeg goedgekeurd.

Read more ...

De brutale repressie door de politie van de arbeiders die de Mitshubishi-fabriek (MMC) bezetten, veroorzaakte op donderdag 29 januari de dood van twee van hen. Nu, enkele dagen na de brutale repressie, duiken meer details op over wat er precies is gebeurd.

Read more ...

Tijdens een bijeenkomst vrijdag in Brussel ondertekenden vakbondsleiders uit de chemie, de mijn- en de oliesector van de Franse CGT en CFDT, samen met afgevaardigden van het ABVV en Venezolaanse vakbondsleiders een verklaring.

Read more ...

In de namiddag van woensdag 29 januari werden twee arbeiders vermoord door de politie van de staat Anzoategui in Venezuela. Zij werden vermoord toen de regionale politie van Anzoategui probeerde om honderden arbeiders uit de bezette Mitshubishi-fabriek (MMC) te zetten.

Read more ...

Join / affiliate to the campaign!

Make a donation!

Hands Off Venezuela's financial resources are limited so we rely on our supporters around the world.  Please make a donation of any size towards building the campaign