HOV logo BANNER

Nederlands

De parlementsverkiezingen (Asamblea Nacional) in Venezuela, die plaats vinden op 26 september, zullen een keerpunt betekenen voor de Bolivariaanse Revolutie. Niet enkel de meerderheid in het parlement staat op het spel, maar ook de toekomst van het revolutionaire proces.

Read more ...

Zo’n 50 mensen kwamen op 28 juni bijeen voor de Hondurese ambassade in Brussel.  De actie was het initiatief van het ‘Platform voor de democratie in Honduras’.

Read more ...

Patrick Hens, is een actieve medewerker van de campagne Handen Af van Venezuela in België. Samen met zijn vrouw, Yarennis, 
keren ze regelmatig terug naar het revolutionaire Venezuela. Hier leest u het relaas van hun recente reis doorheen de omwentelingen in het land van Chavez.

Read more ...

Verschillende Vlaamse kranten stelden de afgelopen week dat, volgens de Venezolaanse president Hugo Chavez, de Verenigde Staten de aardbeving in Haïti zouden veroorzaakt hebben met een nieuw ‘tektonisch wapen’. Bij nader inzien bleek er van dit bericht niets te kloppen.

Read more ...

In de Nederlandse media duiken er steeds berichten op over de "oorlogszuchtige" president van Venezuela, Hugo Chávez, die een oorlog tegen Colombia zou willen beginnen. Nu heeft Chávez Nederland beschuldigd van steun aan agressie tegen Venezuela, doordat Nederland op haar eilanden Aruba en Curaçao in de Caraïben*, militaire bases ter beschikking heeft gesteld aan Amerikaanse militairen.

Read more ...

Hier leest u een opmerkelijke toespraak van Guy Tordeur, verbondssecretaris van het ACV Brussel Halle Vilvoorde tijdens de solidariteitsdag met de revolutie in Venezuela op 21 november.

Read more ...

Toen we "Aló Presidente" van zondag 8 november bekeken, wisten we al dat de westerse pers opnieuw op zijn achterste poten zou gaan staan. Dit ging men gretig aanwenden om Chávez opnieuw in een slecht daglicht te stellen, hem te beschuldigen van provocatie, oorlogszucht en dergelijke.

Read more ...

In de morgen van maandag 21 september vielen politie en leger gewelddadig duizenden aanhangers van de Hondurese president Mel Zelaya aan en verwijderden ze hen gewelddadig uit de buurt van de Braziliaanse ambassade in de hoofdstad Tegucigalpa. Deze brute repressie kon echter de wil niet breken van de Hondurese werkende bevolking om zich tegen de coup te verzetten.

Read more ...

Maandagochtend werd het bevestigd: Mel Zelaya was in de hoofdstad Tegucigalpa. Het is nu aan het Hondurese volk om een laatste slag toe te dienen aan de staatsgreep en een begin te maken van de bouw van een politiek regime gebaseerd op de organisatie van het volk.

Read more ...

Join / affiliate to the campaign!

Make a donation!

Hands Off Venezuela's financial resources are limited so we rely on our supporters around the world.  Please make a donation of any size towards building the campaign