HOV logo BANNER

Nederlands

Ter ere van tien jaar revolutie in Venezuela kwamen zo'n 150 mensen dit weekend samen in Brussel om hun solidariteit te uiten en om een balans op te maken van de verwezenlijkingen en de toekomst van dit Latijns-Amerikaanse land. Een verslag. 

Read more ...

De Algemene Centrale ABVV Antwerpen-Waasland organiseert een Venezuela-avond op donderdag 13 november om 19 uur in haar lokalen. De deelnemers aan de eerste oficiële syndicale missie in het revolutionaire Venezuela zullen er hun ervaringen met woord en beeld toelichten.

Read more ...

Een vriend van Cuba is bijna per definitie een vriend van de Bolivariaanse revolutie in Venezuela. Dat hebben we voor de vierde keer gemerkt tijdens de recentste uitgave van de succesvolle Che Presente dag.

Read more ...

Gesprek met Jesus Pino, lid van het ‘Frente Revolucionario de Trabajadores Siderúrgicos de SIDOR' (‘Revolutionaire front van staalarbeiders van Sidor'). Jesus is een van de gasten van de solidariteitsdag met Venezuela op 15 november in Brussel.

Read more ...

De tijd van de reformisten raakt op. Ze spelen met het lot van de Boliviaanse revolutie. Een nederlaag zal betaald worden met het bloed van het gewone volk. Daarom is er dringend een revolutionaire strategie nodig.

Read more ...

De kloof tussen arm en rijk is zeer groot in Bolivia. Toen de armen eindelijk iemand uit hun eigen rangen verkozen kregen als president, veranderde de bourgeoisie in een wilde furie. De VS verschafte hen een strategie om het gewone volk te stoppen.

Read more ...

Een fenomeen dat de aandacht trekt in Bolivia, een land met een talrijke bevolking van inheemse oorsprong, is de aanwezigheid van veel fascistische organisaties. Dit fascistische element heeft een lange geschiedenis.

Read more ...

De verdeling van Bolivia is een oude strategie van het imperialisme en dient om haar natuurlijke rijkdommen te plunderen. Bolivia heeft een verminkt territorium dat nog slechts de helft bedraagt van het oorspronkelijke bij de onafhankelijkheid.

Read more ...

Op 10 augustus organiseert Bolivia een referendum over de positie van president Morales, vice-president Álvaro García Linera en de provinciale gouverneurs. We publiceren daarom een balans van revolutie en contrarevolutie in dit land. In het eerste deel gaan we in op de 500-jarige strijd van het Boliviaanse volk.

Read more ...

Join / affiliate to the campaign!

Make a donation!

Hands Off Venezuela's financial resources are limited so we rely on our supporters around the world.  Please make a donation of any size towards building the campaign