HOV logo BANNER

Nederlands

Nieuwe Nederlandstalige brochure over Venezuela!

Drie jaar na haar eerste brochure ‘Venezuela: de revolutie in kaart gebracht' brengt de Belgische afdeling van de campagne Handen Af van Venezuela een vervolg uit, daarin geholpen door De Algemene Centrale (ABVV) Antwerpen-Waasland.
 
dinsdag 25 november 2008

cover_brochureDrie jaar na haar eerste brochure ‘Venezuela: de revolutie in kaart gebracht' brengt de Belgische afdeling van de campagne Handen Af van Venezuela een vervolg uit, daarin geholpen door De Algemene Centrale (ABVV) Antwerpen-Waasland. Vakbondsvoorzitter Bruno Verlaeckt schrijft in het voorwoord:

"Met onze bijdrage aan deze brochure wil onze afdeling helpen om het echte verhaal over het Venezuela dat vandaag van iedereen is, te vertellen. Ik besef dat we hiermee niet opwegen tegen de overdosis aan mediacampagnes die gevoerd worden door zij die er alle belang bij hebben om de olieproductie maar vooral de bijhorende winsten terug af te nemen van de gewone bevolking. Maar door dit verhaal verder te vertellen, dragen we in ieder geval de hoop uit van de Venezolanen naar de rest van de wereld, de hoop dat een andere wereld wel degelijk mogelijk is."

Deze tweede brochure is naar ons gevoel nog noodzakelijker dan de eerste. In de vorige brochure konden we ons er toe beperken de voornaamste gebeurtenissen voor te stellen en de meest krasse gevallen van valse berichtgeving in de media recht te zetten. Ondertussen is de Bolivariaanse revolutie echter al tien jaar oud en is het tijd voor wat meer analyse, want volgens ons bevindt die revolutie zich in een cruciale fase. We staan stil bij grote gebeurtenissen zoals de herverkiezing van Chavez in 2006 en bij verwezenlijkingen zoals de misiones, de gemeenschapsraden, de nieuwe socialistische partij PSUV, de nationalisaties en de experimenten met arbeiderscontrole. Maar we analyseren evengoed problemen zoals de economische sabotage en de nederlaag bij het referendum van 2007.

Natuurlijk blijft de berichtgeving in de media even belabberd en HAV stelt zich dus nog steeds tot taak deze desinformatie recht te zetten. Natuurlijk blijft het onze taak de verwezenlijkingen van het Venezolaanse volk te verdedigen tegen inmenging van buitenaf, in de eerste plaats vanuit de VS. Echte vrienden van het ontvoogdingsproces moeten echter durven wijzen op de mogelijkheden én de zwakheden. De recente regionale en lokale verkiezingen tonen dat een nuchtere analyse van de situatie nodig is.

Je kan deze brochure bestellen door 3 euro (inclusief verzendingskosten) te storten op rekeningnummer 001-1370273-30 met de vermelding ‘brochure Venezuela'. Stuur ook een mail met je adres naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken of bel 0479/25.77.35.

Join / affiliate to the campaign!

Make a donation!

Hands Off Venezuela's financial resources are limited so we rely on our supporters around the world.  Please make a donation of any size towards building the campaign