Nederlands

Documentaire: Hugo Chávez Frías

Op 5 maart 2013 overleed Venezolaans President Hugo Chávez. De progressieven en de linkerzijde over ter wereld waren in diepe rouw, terwijl zijn tegenstanders zich vermaakten. Miljoenen Venezolanen begeleidden hun volksheld naar zijn laatste rustplaats.

Om de herinnering aan ‘El Comandante’ levendig te houden, zullen Handen Af van Venezuela, intal en de ambassade van de Bolivariaanse Republiek Venezuela in België een documentaire vertonen op vrijdag 7 maart, in de studio van de Wollewei, Draaiboomstraat 6,Turnhout. De deuren gaan open om 19u00 en de documentaire start om 19u30.


De film werd gemaakt door het Argentijnse ‘Canal Encuentro’ met steun van o.a. de Unesco en het Argentijnse Ministerie van Onderwijs en bevat beelden van een interview met President Chávez uit 2009 waar hij onder andere vertelt over zijn jeugd, zijn dromen, zijn initiatie in de politiek, zijn beleid en zijn visie op een rechtvaardige maatschappij. Ook met getuigenissen van het Venezolaanse volk en beelden uit de recente geschiedenis van Venezuela. De film is ondertiteld in het Nederlands.

Ambassadeur Antonio García zal aanwezig zijn. Na de film zal een kort debat georganiseerd worden en kunnen er vragen aan hem gesteld worden.

Er zal ook een fototentoonstelling zijn over het leven van Hugo Chávez.

Ter afsluiting kan er nog nagepraat worden bij een drankje.

Iedereen is welkom en de inkom is gratis.