HOV logo BANNER

Nederlands

Een “bachaco” is een soort mier die onder andere bladeren snijdt en enorme vrachten met zich meedraagt. In Venezuela ontstond een tijd geleden een fenomeen waarbij mensen grote hoeveelheden goederen aan gecontroleerde prijzen gingen opkopen in supermarkten en staatswinkels, om die dan op straat verder te verkopen aan woekerprijzen. Aan de Colombiaanse grens worden deze goederen ook gebruikt voor bijzonder winstgevende smokkel. Men is die mensen “bachaqueros” gaan noemen, vanwege het groot aantal goederen dat ze met zich meedragen.

Read more ...

De mediaoorlog tegen Venezuela is niet nieuw. De westerse pers probeert al jaren via verdraaiingen en halve waarheden, het verzwijgen van positieve gebeurtenissen en soms ook regelrechte leugens de regering van het land in een slecht daglicht te stellen. Ook de openbare omroep doet daar al jaren aan mee. De VRT stuurde onlangs een journalist, Mattias Tuyls, naar Venezuela om er een reportagereeks te maken: “¿Qué pasa Venezuela?”. In de reeks wordt een bijzonder eenzijdig en vertekend beeld van Venezuela gegeven. Het ging zelfs zo ver dat er ook hier weer duidelijk leugens verteld werden. Handen Af van Venezuela volgde de serie op de voet en reageert.

 

Read more ...

ObamaLattufOp 9 maart 2015 gaf de Amerikaanse president Obama een uitvoeringsbevel waarbij hij een "nationale noodtoestand" afkondigde. Hij zei dat “de situatie in Venezuela” een “ongebruikelijke en buitengewone bedreiging voor de nationale veiligheid en het buitenlands beleid van de Verenigde Staten” vormt. Dit is de meest recente maatregel van de Amerikaanse imperialistische inmenging in de binnenlandse aangelegenheden van een soevereine natie. De campagne, Handen Af van Venezuela, veroordeelt streng deze houding van de VS.

Read more ...

Verklaring van Handen Af van Venezuela in verband met de recente poging tot staatsgreep in Venezuela.

Op donderdag 12 februari kondigden de Venezolaanse autoriteiten de arrestatie aan van zeven officieren van de Venezolaanse luchtmacht die deelnamen aan een complot om via een staatsgreep de democratisch verkozen regering van president Maduro te verwijderen en te vervangen door een "overgangsregering".

Read more ...

Robert-SerraHanden Af van Venezuela is verontwaardigd over de moord op Venezolaans parlementslid voor de PSUV Robert Serra en zijn partner María Herrera. De manier waarop de moord werd uitgevoerd was bijzonder wreed. Robert en María werden vastgebonden, de mond gesnoerd en meer dan 50 keer met een mes gestoken. De minister van Binnenlandse Zaken en Justitie, Rodríguez Torres, zei dat de eerste onderzoeken uitwezen dat het een "opzettelijke, goed geplande en zorgvuldig uitgevoerde moord" was en dat het niet om een “toevallige gebeurtenis” ging. Het was een “macabere opdracht”.

Read more ...

Venezuela blijft lijden onder hoge inflatie en schaarste van vele producten. De sabotage van het land door de oppositie blijft effect hebben. Maatregelen van de regering hebben weinig of geen invloed. Het volk wordt ongeduldig en begint te twijfelen. Hoog tijd dat er een halt toegeroepen wordt aan de destabilisatie vanwege de oppositie. Maar hoe? 

 

Read more ...

 

WAAROM SOLIDAIR ZIJN MET VENEZUELA?

De Bolivariaanse Revolutie verdedigen is een democratisch en inclusief systeem verdedigen dat tot stand kwam door een ver doorgedreven burgerparticipatie en dat hoop geeft aan alle volkeren. De vooruitgang in Venezuela is niet beperkt tot haar grenzen. De Bolivariaanse ervaring is een stimulans voor alle volkeren in Latijns-Amerika en elders, een bewijs dat andere wereld mogelijk is.

Read more ...

Op 5 maart 2014 werd in Brussel Hugo Chávez herdacht. Dit is de gemeenschappelijke verklaring van de solidariteitsorganisaties die meewerkten

Read more ...

Na dagen van gewelddadige oppositiedemonstraties in verschillende Venezolaanse steden, werd 12 februari gekozen als D-dag voor een offensief tegen democratisch verkozen president Maduro om hem van de macht te stoten. In meerdere steden waren er demonstraties van de oppositie, die zonder repressie plaats konden vinden. Er waren ook grotere demonstraties aan de gang van de revolutionaire jongeren die de 200ste verjaardag van de “La Victoria”-slag tijdens de onafhankelijkheidsoorlog vierden.

Read more ...

Join / affiliate to the campaign!

Make a donation!

Hands Off Venezuela's financial resources are limited so we rely on our supporters around the world.  Please make a donation of any size towards building the campaign