HOV logo BANNER

Nederlands

Nederlands

Venezuela blijft lijden onder hoge inflatie en schaarste van vele producten. De sabotage van het land door de oppositie blijft effect hebben. Maatregelen van de regering hebben weinig of geen invloed. Het volk wordt ongeduldig en begint te twijfelen. Hoog tijd dat er een halt toegeroepen wordt aan de destabilisatie vanwege de oppositie. Maar hoe? 

 

Read more...

 

WAAROM SOLIDAIR ZIJN MET VENEZUELA?

De Bolivariaanse Revolutie verdedigen is een democratisch en inclusief systeem verdedigen dat tot stand kwam door een ver doorgedreven burgerparticipatie en dat hoop geeft aan alle volkeren. De vooruitgang in Venezuela is niet beperkt tot haar grenzen. De Bolivariaanse ervaring is een stimulans voor alle volkeren in Latijns-Amerika en elders, een bewijs dat andere wereld mogelijk is.

Read more...

Op 5 maart 2014 werd in Brussel Hugo Chávez herdacht. Dit is de gemeenschappelijke verklaring van de solidariteitsorganisaties die meewerkten

Read more...

Na dagen van gewelddadige oppositiedemonstraties in verschillende Venezolaanse steden, werd 12 februari gekozen als D-dag voor een offensief tegen democratisch verkozen president Maduro om hem van de macht te stoten. In meerdere steden waren er demonstraties van de oppositie, die zonder repressie plaats konden vinden. Er waren ook grotere demonstraties aan de gang van de revolutionaire jongeren die de 200ste verjaardag van de “La Victoria”-slag tijdens de onafhankelijkheidsoorlog vierden.

Read more...

Op 5 maart 2013 overleed Venezolaans President Hugo Chávez. De progressieven en de linkerzijde over ter wereld waren in diepe rouw, terwijl zijn tegenstanders zich vermaakten. Miljoenen Venezolanen begeleidden hun volksheld naar zijn laatste rustplaats.

Om de herinnering aan ‘El Comandante’ levendig te houden, zullen Handen Af van Venezuela, intal en de ambassade van de Bolivariaanse Republiek Venezuela in België een documentaire vertonen op vrijdag 7 maart, in de studio van de Wollewei, Draaiboomstraat 6,Turnhout. De deuren gaan open om 19u00 en de documentaire start om 19u30.

Read more...

 

Gisteren (zaterdag 25/01/2014) in Vranckx op Canvas: Britse documentaire over de ontvoeringen in Caracas, hoofdstad van Venezuela (Caracas: Kidnap Cops[i]). Opnieuw bezondigt de VRT zich aan leugens en insinuaties. Het venijn zit deze keer in de Nederlandstalige voice-over en de ondertiteling.

Read more...

Volgens Annelien De Greef van De Standaard alvast wel. Zie haar artikel: “Dictator voor een jaar”[i].

Read more...

21 november 2013 Hands Off Venezuela
Vertaling: Patrick Hens

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 8 december is de campagne van speculatie, achterhouden van goederen, woekerhandel, prijsverhogingen en sabotage van de economie sterk toegenomen. De Venezolaanse regering van president Maduro heeft aangekondigd dat er een “vertraagde staatsgreep” in gang gezet werd. De inflatie op jaarbasis bedraagt 74% en de schaarsheidsindex staat op een recordcijfer van 22%.

Read more...

Geschreven door Marxistische Stroming van de PSUV
Vertaling: Patrick Hens

Categorie: redactie

Gepubliceerd: 12 november 2013

In de afgelopen dagen heeft president Maduro terecht de ernst van de economische oorlog tegen de Bolivariaanse revolutie aangeklaagd. Hij wees erop dat de kapitalisten (Fedecámaras, Consecomercio en Venamcham) de schuldigen zijn en hij kondigde een reeks maatregel ter bestrijding aan. Omdat de gebeurtenissen zich zo snel ontwikkelen, hebben we beslist een korte verklaring te publiceren om ons standpunt met betrekking tot de economische oorlog en de aangekondigde maatregelen van president Maduro kenbaar te maken. In de komende dagen zullen we meer diepgaande artikelen publiceren om vanuit marxistisch standpunt de maatregelen en acties te analyseren en te becommentariëren.

Read more...

Page 1 of 15

Join / affiliate to the campaign!

Make a donation!

Hands Off Venezuela's financial resources are limited so we rely on our supporters around the world.  Please make a donation of any size towards building the campaign