HOV logo BANNER

Nederlands

Handen Af van Venezuela: Overzicht Activiteiten 2015 en Plannen voor 2016

Ook in 2015 was Handen Af van Venezuela weer zeer actief. Handen Af van Venezuela is de Belgische sectie van de internationale campagne in solidariteit met de Venezolaanse Revolutie. Ondanks onze beperkte middelen (we ontvangen geen subsidies) en mankracht volgden we de situatie op de voet, waren we aanwezig op evenementen en schreven we artikels en pamfletten.

 

Een overzicht van 2015
 • We volgen de situatie in Venezuela zo goed als dagelijks op, in de internationale pers, maar ook via plaatselijke contacten. In onze Facebook groepen delen we relevante artikels die men niet zal terugvinden in de reguliere pers, die in het algemeen vijandig staat tegenover de Venezolaanse Revolutie. We delen er informatie over de verwezenlijkingen van de Revolutie, tonen de ware aard aan van de (extreem) rechtse oppositie en ontkrachten er de imperialistische leugens met cijfers en feiten. We schuwen daarbij ook niet de soms terechte kritiek van de bevolking op het beleid. Onze twee groepen samen hebben op dit ogenblik ongeveer 550 trouwe volgers.

  https://www.facebook.com/groups/handenafvanvenezuela (Nederlands)

  https://www.facebook.com/groups/pastoucheauvenezuela (Frans)

 • Evenementen en stands:

  • Februari 2015: We spraken op Prikkel 2015 (georganiseerd door Oxfam) in Herentals over de toestand in Venezuela.
   HAV Act 2015 1

  • Februari 2105: We organiseerden samen met Vonk een infoavond over de situatie in Cuba en Venezuela in Turnhout en Antwerpen.
   HAV Act 2015 2

  • Maart 2015: We namen actief deel aan het evenement in Brussel ter herdenking van de dood van Hugo Chávez. We hadden er ook een stand.
   HAV Act 2015 3

  • Maart 2015: Een gemeenschappelijke filmvoorstelling 'Retratos de Lucha' en debat met ZinTV en Arlac In aanwezigheid van de filmmaker.

   http://www.zintv.org/Projection-du-film-Portraits-De

   HAV Act 2015 4

  • Mei 2015: We waren aanwezig met een stand op het 1 mei feest in Turnhout.
   HAV Act 2015 5

  • Juli 2015: We hadden aan afvaardiging op een evenement van de Venezolaanse ambassade naar aanleiding van 204 jaar onafhankelijkheid in Brussel.
   HAV Act 2015 6

  • September 2015: stand op Manifiesta in Bredene
   HAV Act 2015 7

  • Oktober 2015: Handen Af van Venezuela op de hoorzitting van de Raad Voor De Journalistiek met de VRT.
   HAV Act 2015 8

  • December 2015: We hadden een stand op de multiculturele kerstmarkt in Turnhout.
   HAV Act 2015 9

  • December 2015: Open activiteit over parlementsverkiezingen door Handen Af van Venezuela en Vonk studenten op donderdag 17 december op de Vrije Universiteit Brussel

Plannen voor 2016

Handen Af van Venezuela zal haar activiteiten verder zetten. Onze Facebook pagina blijven we updaten. We zullen in de mate van het mogelijke zo veel mogelijk deelnemen aan evenementen, artikels publiceren en pamfletten uitbrengen. We denken ook nog aan een filmvertoning.

Handen Af van Venezuela is van mening dat het belangrijk is dat evenementen in steun van de Venezolaanse Revolutie in samenwerking gebeuren en een gedeeld initiatief moeten zijn met andere solidariteitsorganisaties in België, maar ook in de rest van de wereld. We zullen dan ook altijd open staan voor constructieve samenwerking.

Wie zijn wij en hoe kan u ons steunen

De campagne “Handen Af van Venezuela” is actief in meer dan 40 verschillende landen. Ons doel is:

 • Informatie verspreiden over het proces van sociale verandering in Venezuela, dat gekend staat onder de naam Bolivariaanse Revolutie.
 • Solidariteit uitbouwen met de Bolivariaanse Revolutie.
 • Actieve strijd voeren tegen de imperialistische agressie tegen Venezuela, in het bijzonder van de Verenigde Staten.
 • Rechtstreekse banden smeden met de revolutionaire basisbeweging en de vakbonden in Venezuela.

Handen Af van Venezuela wordt in België gesteund door o.a. De Algemene Centrale Antwerpen-Waasland, verschillende afdelingen van ACOD, Vrede, Vrienden van Cuba, Salvador, Allende Comité, Vonk en ACV-militanten. Onder de steunende leden bevinden zich Frans Wuytack, voormalig priester in Venezuela, en filmmaker Fabio Wuytack.

Blijf niet aan de kant staan. Help ons de Bolivariaanse Revolutie te steunen. Versterk Handen Af van Venezuela. Wat kan je doen:

 • Een infoactiviteit organiseren in jouw buurt of binnen jouw organisatie. Heb je een spreker nodig, wil je een video tonen over de revolutie in Venezuela, dan kunnen wij hiervoor zorgen.
 • Deze brochure en andere informatie verspreiden.
 • Onze websites en Facebook pagina bezoeken (, , ).
 • Financiële steun op rekening nummer IBAN: BE15001137027330, BIC: GEBABEBB met vermelding: “Steun HAV”.

Contactgegevens: e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Join / affiliate to the campaign!

Make a donation!

Hands Off Venezuela's financial resources are limited so we rely on our supporters around the world.  Please make a donation of any size towards building the campaign