HOV logo BANNER

Nederlands

Rapport ECLAC: Sociale ongelijkheid in Venezuela laagste van Latijns-Amerika

YVKE Mundial / Venezuelan Embassy to the U.S. / 25 juli 2011 – De sociale ongelijkheid in Venezuela (0,38%) is de laagste van Latijns-Amerika volgens een rapport van de ECLAC (De economische commissie van Latijns-Amerika en de Caraïben, regionale commissie van de Verenigde Naties)

Elías Eljuri, de president van het Nationaal Instituut voor Statistiek (INE), zei vorige maandag dat de cijfers in het rapport aantonen dat de extreme armoede gedaald is van 21% in 1999 (het begin van de revolutie) tot 6,9% vandaag, en nog steeds een dalende tendens kent.

Het rapport, dat zopas gepresenteerd werd door de directiesecretaresse van de ECLAC, Alicia Bárcena, vermeldt dat Venezuela er in geslaagd is het verschil in de inkomstenverdeling per persoon te verkleinen met bijna 15%.

De gegevens uit het rapport bevestigen de cijfers van de Centrale Bank van Venezuela (BCV) die een stijging van 4,5% van het BBP aantonen gedurende het eerste trimester van 2011, dankzij de impuls van de regering aan de publieke en private sector.

Bovendien zegt het rapport dat de economie in Latijns-Amerika en de Caraïben dit jaar nog met 4,7% zal stijgen.

Tijdens een radio-interview zei Eljuri ook nog dat het aantal formele werknemers op 12 jaar tijd gestegen is van 46% naar 57%.

Bron: http://venezuela-us.org/2011/07/26/venezuela-reports-lowest-percentage-of-social-inequality-in-latin-america/#more-17437

 

Join / affiliate to the campaign!

Make a donation!

Hands Off Venezuela's financial resources are limited so we rely on our supporters around the world.  Please make a donation of any size towards building the campaign