HOV logo BANNER

Nederlands

Solidariteitsbijeenkomst in Brussel

Gisteren, op 12 december 2012, werd in de Venezolaanse ambassade in Brussel een solidariteitsbijeenkomst georganiseerd in steun van de Bolivariaanse Revolutie, het Venezolaanse volk en President Chávez, die herstellende is van een operatie tegen kanker.

 

Ambassadeur Antonio García bevestigde dat Hugo Chávez een delicate chirurgische ingreep onderging en dat zijn herstel moeilijk zal verlopen, en een tijd zal duren. Ondertussen konden we al vaststellen dat de Venezolaanse oppositie, samen met de private media en de imperialisten op een misselijkmakende wijze misbruik maken van de ziekte van de President, om alsnog aan de macht te komen, wat hen tot nu toe op legale wijze niet gelukt is, niet via verkiezingen, noch via een staatsgreep, noch via een patronale lockout, sabotage of verschillende destabilisatietechnieken. Hun gedrag is weerzinwekkend, en de President wordt zelfs nu, in deze moeilijke tijden, openbaar op de privé TV-kanalen beledigd. Maar ja, er zou zogezegd geen vrijheid van meningsuiting bestaan in Venezuela.

Onder de aanwezigen bevonden zich ambassadeurs en vertegenwoordigers van de ALBA landen, vertegenwoordigers van de Venezolaanse Defensie, van solidariteitsorganisaties zoals Arlac, Intal, Handen Af van Venezuela, en van PVDA/PTB en Comac. En waarschijnlijk vergeten we er hier nog enkele. Vele mensen namen het woord en bevestigden hun solidariteit met en steun aan de Bolivariaanse Revolutie en onderstreepten de voortrekkersrol van Hugo Chávez voor een rechtvaardige en sociale wereld, zowel op nationaal als internationaal niveau. De walgelijke houding van de oppositie werd krachtig veroordeeld.

Er wachten het Venezolaanse volk en Hugo Chávez moeilijke tijden. Maar het volk heeft in het verleden al vaker zware hindernissen overwonnen, hindernissen en valkuilen die opgezet werden door de immorele oppositie. En we hebben er alle vertrouwen in dat ook nu de aanvallen van de tegenstanders op een adequate manier gecounterd zullen worden. En het is goed om weten dat het volk kan rekenen op internationale solidariteit. De verwezenlijkingen van de Revolutie zullen nooit teruggedraaid worden. Het Venezolaanse volk zal dat niet pikken. En zeker nu niet! Geen enkele toegeving kan daarom gedaan worden aan de rechterzijde. De verdere vooruitgang van de Revolutie is de beste waarborg voor de bescherming van de verwezenlijkingen.

Handen Af van Venezuela wenst President Chávez en het Venezolaanse volk veel sterkte en strijdvaardigheid in deze moeilijke tijden. Het is in moeilijke tijden dat men zijn echte vrienden herkent.

Leve De Bolivariaanse Revolutie! Leve het Venezolaanse volk! Leve President Chávez!

2012-12-12-20-20 P1080510

Meer foto's: http://www.facebook.com/media/set/?set=oa.469151923124074&type=1

Join / affiliate to the campaign!

Make a donation!

Hands Off Venezuela's financial resources are limited so we rely on our supporters around the world.  Please make a donation of any size towards building the campaign