HOV logo BANNER

Nederlands

Persbericht: Geslaagde actie aan Venezolaanse ambassade

Een 60- tal sympathisanten doen bij de Venezolaanse ambassade een oproep tot onmiddellijke erkenning van de uitslag van het referendum in Venezuela door de Belgsiche en Europese regeringen.

Persbericht: Geslaagde actie aan Venezolaanse ambassade

Zondag 15 augustus beslisten de Venezolanen in een referendum over de toekomst van hun linkse president Hugo Chávez. 58% stemde tegen de afzetting van de president en wil dat Chávez z�n Bolivariaanse revolutie verderzet.

Naar aanleiding van de overwinning van President Chavez deze zondag kwamen maandagavond (16 augustus), rond 17u een 60-tal sympathisanten samen voor een feestelijke actie aan de Venezolaanse Ambassade in Brussel. De actie werd ludiek geanimeerd met spandoeken en traditionele �Uh Ah, Chávez no se va!. Er werd door de aanwezigen een solidariteitsboodschap overhandigd aan de ambassadrice van Venezuela. De aanwezigen werden warm onthaald op de ambassade. Toch was er ook bezorgdheid te horen bij de woordvoerders van de sympathisanten. De Venezolaanse oppositie weigert � zoals verwacht en voorspeld � de uitslag te erkennen. De aanwezigen drukken ook hun bezorgdheid uit over het (voorlopige) stilzwijgen van de Europese regeringen en de internationale waarnemers (Carter Centruml, OAS,�.).

De oppositie aanvaardt slechts de democratische spelregels als deze hen een overwinning opleveren. Dit is onaanvaardbaar.Daarom kondigden de aanwezigen aan de komende dagen zware druk uit te oefenen op de Belgische en Europese instanties om een duidelijk signaal te geven aan het Venezolaanse volk; m.n. de erkenning van de overwinning van Chávez in het transparant verlopen referendum.

Contact en info: Jordi Lesaffer � 0494/94.79.56 (perswoordvoerder) Nick Deschacht � 0495/281.739 � This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Zie fotoreportage van de actie op Venezuela-info

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., 17 augustus 2004

Join / affiliate to the campaign!

Make a donation!

Hands Off Venezuela's financial resources are limited so we rely on our supporters around the world.  Please make a donation of any size towards building the campaign