HOV logo BANNER

Nederlands

Filmvoorstelling "The Revolution Will Not Be Televised". Wollewei, Turnhout

We mogen met fierheid terugkijken op onze filmavond van 13 april, in de Wollewei in Turnhout. We vertoonden de Ierse documentaire “The Revolution Will Not Be Televised”, naar aanleiding van de tiende verjaardag van de overwinning van het Venezolaans volk op de tegenstanders van Chávez, die een staatsgreep gepleegd hadden.

De organisatie verliep vlekkeloos en was in handen van Curieus, Handen Af van Venezuela, en de ambassade van de Bolivariaanse Republiek Venezuela in België.

Bij hun aankomst werden een delegatie van de ambassade en de ambassadeur officieel ontvangen door een delegatie van sp.a Turnhout.

Voor aanvang van de film werd de werking van Curieus en Handen Af Van Venezuela uitgelegd aan de aanwezigen.

Na de film vertelde de ambassadeur over de huidige toestand in Venezuela en kon het publiek vragen stellen, wat leidde tot een interessante kijk op het Venezuela van vandaag en de verschillen met het verleden.

Er waren een 30-tal aanwezigen en we kregen veel lovende commentaren over de film. Voor velen was het een echte eyeopener. In de Belgische mainstream pers hadden ze enkel maar negatieve berichten over Venezuela gelezen of gehoord, en de film bracht toch wel een heel andere en objectieve kijk op de zaak.

Bij het verlaten van de zaal kon er nog nagepraat worden bij een drankje en een Venezolaans hapje, met liefde bereid door mijn Venezolaans vrouwtje en haar Mexicaanse vriendin Alba.

Nogmaals dank aan Curieus, de Wollewei, de mensen van de ambassade en alle betrokkenen voor de medewerking.
Dergelijk evenement zullen we zeker nog herhalen.

De foto’s vindt u hier: http://www.facebook.com/#!/media/set/?set=oa.365464226826178

Korte inhoud van de film:
“Venezuela, 11 april 2002. De democratisch verkozen en populaire president Hugo Chávez wordt afgezet en gevangen genomen tijdens een staatsgreep. Het Venezolaanse volk pikt dit niet en na twee dagen slagen zij erin met hulp vanuit het leger Chávez terug op post te krijgen! De Ierse reporters Kim Bartley en Donnacha O’Briain draaiden toevallig op dat moment een documentaire over Chávez. Vanuit het presidentiële paleis konden ze zo de gebeurtenissen live vastleggen. Hun beeldmateriaal weerlegt de leugens en manipulaties die de private media destijds verspreidden. Bovendien bewijzen de beelden onomstotelijk dat de oppositie heel wat hulp kreeg vanuit de VS.
Kijk naar de film en je krijgt een duidelijk beeld van de corrupte samenzwering die de staatsgreep mogelijk maakte. Bovenal ben je echter getuige van de moedige strijd van een volk dat ontwaakt uit jarenlange onderdrukking. De documentaire kreeg verscheidene internationale onderscheidingen en werd ondermeer vertoond op ARTE, BBC en ZDF”


Patrick Hens
Actief medewerker Handen Af van Venezuela

Join / affiliate to the campaign!

Make a donation!

Hands Off Venezuela's financial resources are limited so we rely on our supporters around the world.  Please make a donation of any size towards building the campaign