HOV logo BANNER

Nederlands

De ziekte van Hugo Chávez en de toekomst van de revolutie

President Chávez heeft zaterdagavond aangekondigd dat hij een nieuwe chirurgische ingreep tegen kanker zal ondergaan in Cuba. Hij heeft zijn bevoegdheden aan Nicolas Maduro, de huidige Minister van Buitenlandse Zaken, overgedragen. Als er iets verkeerd zou gaan waardoor hij zijn mandaat niet tot het einde zou kunnen uitvoeren, beveelt Hugo Chávez Nicolas Maduro aan als kandidaat voor de nieuwe presidentsverkiezingen.

 

Helemaal misselijkmakend is de haast waarmee de Venezolaanse oligarchie en de internationale media het nieuws vieren. Wat ze nooit hebben kunnen bereiken tijdens vrije verkiezingen, met een staatsgreep, patronale lock-outs en economische sabotage hopen ze te bekomen als gevolg van zijn slechte gezondheid, namelijk de nederlaag van de revolutie. De campagne Handen Af van Venezuela roept iedereen in de solidariteitsbeweging op om paraat te staan voor actie ter ondersteuning van de revolutie in Venezuela.

 

Join / affiliate to the campaign!

Make a donation!

Hands Off Venezuela's financial resources are limited so we rely on our supporters around the world.  Please make a donation of any size towards building the campaign